ua en ru

Могеріні закликала РФ звільнити Савченко

Могеріні закликала РФ звільнити Савченко Фото: Федеріка Могеріні нагадала, що звільнення Надії Савченко відповідає міжнародним зобов'язанням РФ

Росія зобов'язана звільнити всіх заручників і затриманих осіб, пов'язаних з конфліктом на сході України

Випадок українського пілота Надії Савченко - це вже не судова або політична справа, це питання людського співчуття. Про це йдеться в поширеній у середу ввечері заяві верховного представника у закордонних справах і політиці безпеки Європейського Союзу Федеріки Могеріні.

Верховний представник ЄС повідомила, що особисто стежила за подіями навколо української льотчиці, стан здоров'я якої швидко погіршується, що може привести до жахливих наслідків.

Могеріні нагадала, що звільнення Савченко відповідає міжнародним зобов'язанням Росії у галузі прав людини, а також "Пакету заходів з реалізації мінських домовленостей", за яким Росія зобов'язана звільнити всіх заручників і затриманих осіб, пов'язаних з конфліктом у східній частині України.

"З цих причин, я закликаю російськe владe негайно і беззастережно звільнити пані Савченко з гуманітарних міркувань", - сказано в заяві представника ЄС.

Російський суд має винести вирок у справі української льотчиці, народного депутата Надії Савченко 21-22 березня 2016 року.

Нагадаємо, лідери ЄС отримали міжнародну петицію про звільнення української льотчиці, народного депутата Надії Савченко, яку підписали вже 36 тисяч чоловік з більш ніж 26 країн.