ua en ru

Могеріні: Євросоюз буде навчати берегову охорону Лівії

Могеріні: Євросоюз буде навчати берегову охорону Лівії Фото: представник Європейського Союзу з закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні

Підтримка країни в сфері безпеки не маєстосунку до військової оборони

Євросоюз планує надати Лівії підтримку в гуманітарних і міграційних питаннях, а також у навчанні берегової охорони. Про це повідомила високий представник Європейського Союзу з закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні в Twitter.

"Працюючи з прем'єр-міністром Лівії Сарраджем про підтримку ЄС у питаннях гуманітарної безпеки, міграції, навчанні берегової охорони", - написала Могеріні за підсумками зустрічі з прем'єр-міністром уряду національної єдності Лівії Фаізом Сараджем.


Підтримка Лівії у сфері безпеки не має стосунку до військової обороні, уточнили в прес-службі Європейської служби зовнішньополітичної діяльності.

"Європейський союз підтримує також Лівію з точки зору безпеки. Це не пов'язано із захистом, але ми працюємо з лівійською владою, в секторах громадянської безпеки, маючи на увазі поліцію, прикордонний контроль, все, що пов'язано з роботою міністерств внутрішніх справ та юстиції, а також з інституційним будівництвом країни. Очевидно, що ми також обговорили нашу спільну роботу з управління міграційними потоками та біженців в країні. Ми несемо спільну відповідальність, щоб запобігти втраті життя багатьох людей всередині Лівії і в Середземному морі", - йдеться в повідомленні.

Також, Євросоюз підготував сто мільйонів євро допомоги для Лівії, які будуть інвестовані в проекти з відновлення країни, як тільки уряд національної єдності отримає в ній повну підтримку.

Нагадаємо, у Відні проходить міжнародна конференція щодо Сирії, Лівії та Нагірному Карабаху.