ua en ru

Могеріні: ЄС не змінює підходів у питанні санкцій проти Росії

Могеріні: ЄС не змінює підходів у питанні санкцій проти Росії Фото: Павло Клімкін і Федеріка Могеріні (із відкритих джерел)

За її словами, ЄС продовжує повністю підтримувати територіальну цілісність України

Європейський союз (ЄС) залишається на позиціях повної та безумовної підтримки суверенітету та територіальної цілісності України у міжнародно визнаних кордонах. Про це заявила верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федеріка Могеріні в ході зустрічі з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіном, йдеться у повідомленні прес-служби МЗС.

Зокрема, Могеріні підтвердила незмінність підходів ЄС щодо питання застосування санкцій стосовно Росії з метою повного виконання мінських домовленостей, а також відновлення суверенітету та територіальної цілісності України.

"Євросоюз залишається на позиціях повної та безумовної підтримки суверенітету та територіальної цілісності України у міжнародно визнаних кордонах", - заявила Могеріні.

Раніше РБК-Україна писало, що під час 73-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН президент України Петро Порошенко провів зустріч зі спеціальним представником США по Україні Куртом Волкером.

Порошенко та Волкер обговорили останній розвиток подій на Донбасі і перспективи розгортання багатонаціональної миротворчої місії під егідою ООН на його окупованій частині. Співрозмовники наголосили на необхідності негайного звільнення усіх українських заручників.

Міністерство торгівлі Сполучених Штатів Америки оголосило про введення санкцій відносно 12 російських компаній, дії яких, на думку відомства, суперечать національним інтересам Штатів.