ua en ru

Міг опинитися в "Зорі", але вибрав "Славію", - Ротань

Міг опинитися в "Зорі", але вибрав "Славію", - Ротань Фото: Руслан Ротань (slavia.cz)

Колишній капітан "Дніпра" прокоментував перехід у празький клуб

Колишній капітан "Дніпра" Руслан Ротань прокоментував свій перехід у празьку "Славію". Про це повідомляє сайт zbirna.com.

"Варіант зі "Славією" мені запропонував футбольний менеджер В'ячеслав Заховайло. Подзвонив, сказав, що є такий інтерес. Я відповів позитивно, адже для будь-якого футболіста найголовніше - спортивна мотивація, а "Славія" вже незабаром стартує в Лізі чемпіонів. "Зоря"? Так, я міг перейти туди на правах оренди, але вибрав "Славію". Всіх деталей переходу не знаю, але думаю, "Дніпро" за мене ніякої компенсації не отримає. Мене відпустили безкоштовно", - сказав футболіст.

Ротань також розповіла, що колектив у клубі дуже хороший, веселий, зі своїми традиціями.

"У Празі та "Славії" все по-іншому. Можна сказати, що всю свою кар'єру відіграв, по суті, в одній команді, тому для мене це незвично. Чогось такого надприродного я, звичайно, не помітив, але сам менталітет, традиції тут інш", - додав Ротань.

Він зазначив, що чеська мова відсотків на 40 перегукується з української мовою.

"Так що в спілкуванні особливих проблем немає. Мені пощастило, що якраз разом зі мною в Славію прийшов Ян Лаштувка. А ще тут виступають півзахисник з Туркменістану Руслан Мінгазов, а також португалець Данні. З ними можна поговорити російською. У неділю, після контрольного матчу з Ніццою, у нас був командний вечерю. Довелося заспівати "Воїни світла", - розповів екс-капітан "Дніпра".

Нагадаємо, український півзахисник Руслан Ротань підписав контракт з чеською "Славією" тільки 14 липня, при тому, що офіційно про трансфер було оголошено ще 27 червня.