ua en ru

Мобільний оператор Life припинив свою діяльність в Криму

Мобільний оператор Life припинив свою діяльність в Криму

Останній український мобільний оператор компанія "Астеліт" (бренд Life:) припинив свою діяльність в Криму, передають "Ведомости" з посиланням на джерела в компанії.

За даними видання, Life вимкнув свою мережу на півострові ще в грудні. Частоти, на яких раніше працював оператор, будуть використовуватися оператором "КТК телеком". А людина, близька до "адміністрації" Криму, розповіла, що інфраструктура "Астеліту" нікому не продана, частина об'єктів кинута.

17 грудня КТК телеком" отримала дев'ять ліцензій від РФ у галузі зв'язку на території Криму і Севастополя. Компанія зможе надавати в регіоні послуги стільникового та місцевого телефонного зв'язку, послуги передачі даних, телематичні послуги, а також передавати в оренду канали зв'язку. Всі ліцензії видані терміном на п'ять років, почати роботу на півострові оператор повинен не пізніше 17 грудня 2016 р.

Нагадаємо, з кримського ринку були змушені піти українські компанії, що працювали там колись. Зокрема, своє обладнання вимкнули "Київстар" і "МТС-Україна". Остання навіть виставила свою інфраструктуру на півострові на конкурс і продала її за 17,7 млн євро невідомому покупцеві. А "Київстар" списав обладнання на 13 млн дол.

Багато російських операторів бояться починати роботу в Криму через можливі санкції Заходу.