ua en ru

Мобілізований обікрав і замінував квартиру в Дніпродзержинську

Мобілізований обікрав і замінував квартиру в Дніпродзержинську Фото: граната РГД-5

Він привіз гранату з зони АТО

Раніше судимий чоловік виніс з дому майно господарів, після чого натягнув поперек кімнати розтяжку з бойовою гранатою РГД-5. Про це на прес-конференції розповів начальник Дніпродзержинського міського управління міліції Віктор Рибак, передає РБК-Україна.

Співробітники карного розшуку затримали раніше неодноразово судимого 40-річного чоловіка. За його словами, в квітні минулого року він був мобілізований у складі Збройних сил України в зону АТО, демобілізувався в квітні поточного року і привіз звідти гранату.

Як виявилося, підозрюваний неодноразово скоював крадіжки з однієї з квартир в чотириповерховому будинку в Дніпродзержинську. В останній раз після крадіжки він встановив розтяжку з гранатою в одній з кімнат.

Так, 5 травня 2015 о 16:00 у міліцію звернувся місцевий житель і повідомив, що виявив на підлозі своєї квартири розтяжку з бойовою гранатою РГД-5 із запалом. Вона була закріплена між двома листами гіпсокартону. Співробітники міліції вивели з будинку всіх жителів, а співробітники вибухотехнічної служби знешкодили боєприпас.

В ході обшуку в будинку підозрюваного було виявлено речі, вкрадені з квартири потерпілого: велосипед і пральна машина.

За даним фактом порушено кримінальну виробництво за ч. 2 ст. 15, п. 5 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України - замах на вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб Санкція статті передбачає від 10 до 15 років позбавлення волі або довічне тюремне ув'язнення.