ua en ru

МММ у Китаї розганяє курс біткоїна

МММ у Китаї розганяє курс біткоїна Фото: Засновник "Соціальної фінансової мережі" у Китаї, Сергій Мавроді

Зростання курсу кріптовалюти експерти пов'язують зі збільшенням популярності "Соціальної фінансової мережі МММ" Сергія Мавроді серед китайських інвесторів

Різке зростання курсу кріптовалюти біткоїн пов'язують з популярністю "Соціальної фінансової мережі МММ" російського підприємця Сергія Мавроді в Китаї. За один день курс валюти підскочив більш ніж на 20% і аналітики чекають подальшого його зростання і пов'язаних з цим спекуляцій, пише CNBC.

З початку поточного тижня курс даної кріптовалюти піднімався двічі. Спочатку на 10% у вівторок, досягнувши позначки в 400 доларів, потім ще на 20% у середу - до 480 доларів.

Відповідальність за різке зростання біткоїна експерти покладають на компанію Сергія Мавроді, популярність якої стрімко збільшується в Китаї. Видання наводить опис компанією своєї діяльності: "МММ це спільнота людей, які надають один одному фінансову допомогу на засадах безоплатності, взаємності і щедрості", пояснюючи, що в основі всіх операцій мережі лежить біткоїн.

У свою чергу, з посиланням на слова СЕО компанії-брокера біткоїна, Business Insider пише про те, що такої активності як зараз, з боку Китаю, ринок не спостерігав з 2013 р.

МММ у застереженнях до участі в мережі, вказує - правил взаємодії між користувачами там немає в принципі: "Єдине правило - це відсутність правил. Абсолютно. Навіть якщо ти дотримуєшся всіх інструкцій ти можеш програти. Виграш може бути не оплаченим. Без будь-яких причин або пояснень". Одночасно, Мавроді пропонує бонуси тим інвесторам мережі, які приведуть якомога більше нових користувачів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Суд Європейського союзу (ЄС) 22 жовтня прийняв рішення не обкладати ПДВ операції з конвертації звичайних валют в кріптовалюти, включаючи биткоины, і назад. Таким чином, кріптовалюти дорівнялися до звичайних грошей.