ua en ru

ММК ім. Ілліча уклав договір з "Метінвестом" на постачання сировини на 25 років.

Маріупольський металургійний комбінат ім. Ілліча (Україна) уклав договір з групою "Метінвест" на постачання сировини на 25 років. Про це повідомив голова правління, генеральний директор ОАО "ММК імені Ілліча" Владимир Бойко, коментуючи розвиток ситуації із спробою недружнього поглинання комбінату. "Дозвіл ситуації зі скандальним "придбанням" офшорними компаніями акцій ЗАТ "Ілліч-Сталь" вже практично завершено. Ми вирішимо це питання цілком цивілізованим шляхом, на підставі норм чинного законодавства", - сказав керівник підприємства. Він зазначив, що низка чинників, зокрема "наявність порушень, в "оформленні операції" зробили важкореалізованою перспективу вступу" офшорів в управління ЗАТ "Ілліч-Сталь". На його думку, "не останнім був і той факт", що рейдерам стало відомо про умови укладеного між ММК і "Метінвестом" 25-річного контракту на постачання комбінату концентрату, коксу і руди. "Вони зрозуміли, за якими цінами можуть бути ці постачання і які штрафи доведеться платити за відмову від виконання контракту. Криза, загальна економічна ситуація у комбінату, при якій збитки від роботи підприємства можуть досягти мільярдних сум, напруженість з погашенням багатомільйонного боргу з повернення ПДВ - все це разом вплинуло на рішення "покупців" акцій піти на переговори", - додав гендиректор.

За його словами, ситуація вирішиться просто. "У нас "відвели" акції, перерахувавши нам за них якісь гроші. Ми повернемо ці гроші, а акції повернуться їх законному власникові", - підкреслив В.Бойко.

Нагадаємо, 3 червня 2010 р. голова Державного комітету з питань регуляторної політики і підприємництва Михайло Бродський заявив, що В.Бойко продав ММК ім. Ілліча. Директор компанії, що торгує цінними паперами, "GPI Брок" Сергій Веліканов 2 червня заявив, що в квітні 2009 р. в рамках договору на брокерське обслуговування ЗАТ "Ілліч-Сталь" компанія отримала доручення на продаж акцій підприємства. Продаж акцій ЗАТ "Ілліч-Сталь" стався на підставі рішення правління підприємства і відповідно до нормативно-правової бази, що діяла на момент продажу. У свою чергу голова правління ЗАТ "Ілліч-Сталь" В.Бойко спростував всі повідомлення, пов'язані з продажем акцій ОАО "ММК імені Ілліча", зазначивши, що це афера, і він знає, хто за цим стоїть.

ММК ім. Ілліча - одне з найбільших підприємств України з повним металургійним циклом виробництва. Підприємство випускає сталевий лист для суднобудування, нафтопроводних, газо- і водопровідних труб, балонів для стислих газів. Це єдиний в Україні виробник оцинкованого холоднокатаного листа. 90,41% акцій комбінату належить ЗАТ "Ілліч-Сталь", яке підконтрольне менеджменту і колективу комбінату.

"Метінвест" - міжнародна вертикально-інтегрована гірничо-металургійна група компаній. Виробничі потужності підприємств забезпечують значну частину українських і європейських підприємств, а також металургію Азії.