ua en ru

ММК ім. Ілліча і "Азовсталь" відновили виробництво після вимушеної зупинки

ММК ім. Ілліча і "Азовсталь" відновили виробництво після вимушеної зупинки Фото: ММК ім. Ілліча

У маріупольських меткомбінатів хороші новини

Газопостачання на металургійних комбінатах "Азовсталь" і ММК ім. Ілліча групи "Метінвест" повністю відновлено 15 червня о 01:30. Про це повідомили у прес-службі "Метінвест".

На "Азовсталі" в роботу запущено конвертерний, вапняно-випалювальний і прокатний цехи. Першими розпочали виробництво шаропрокатне відділення і великосортно-прокатний цех. Товстолистовий цех відновить виробництво 16 червня о 16:00. У роботі знаходяться доменні печі №3 і №5, запуск домен №2 та №6 відбудеться орієнтовно о 22:00 і буде залежати від наявності агломерату.

На ММК ім. Ілліча запущено доменні печі №2, № 3 та №4, а також корпус №2 аглофабрики і трубоелектрозварювальний цех. Протягом дня планується пуск домни №5, одного з конвертерів, а також машини безперервного лиття заготовок №1, корпусу №1 аглофабрики. Печі вапняно-обжигового і прокатного цехів знаходяться на розігріві. Пуск листопрокатних цехів 1700 і 3000 і цеху холодного прокату запланований на 17 червня. Вапняно-випалювальний цех розпочне роботу орієнтовно 18-19 червня.

"Завдяки злагодженим діям Кабінету міністрів і профільних відомств, особистій участі прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, воістину героїчним зусиллям працівників "Укртрансгазу" нам оперативно вдалося запустити в роботу два промислових гіганти - ММК ім. Ілліча і "Азовсталь". Окремі слова подяки хочу сказати колективам меткомбінатів, які в цілодобовому режимі робили все, щоб підтримувати устаткування в робочому стані. Наше спільне завдання - соціальна стабільність у прифронтовому регіоні, збереження десятків тисяч робочих місць і експортного потенціалу національної економіки", - зазначив генеральний директор групи "Метінвест" Юрій Риженков.

Нагадаємо, напередодні в Донецькій обл. відновили газопровід "Краматорськ-Донецьк-Маріуполь-Бердянськ".

Раніше маріупольські металургійні комбінати ім. Ілліча і "Азовсталь" були переведені на мінімальне завантаження.