ua en ru

МІУ незабаром оголосить конкурс на орендаря "Іллічівського морпорту"

МІУ незабаром оголосить конкурс на орендаря "Іллічівського морпорту" Фото: Андрій Пивоварський

Через 10-15 днів буде підписано договір з іще однією іноземною компанією

Після підписання меморандуму про інвестування в ДП "Іллічівський морський торговельний порт" буде оголошено конкурс на орендаря. Про це сьогодні на брифінгу заявив міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський, передає кореспондент РБК-Україна.

"Було проведено турне практично по всіх містах України... Наступним кроком буде проведення конкурсу на визначення орендаря. Компанія визначилася з терміналами, у які інвесторам було б цікаво вкладати свої кошти. Для Мінінфраструктури розвиток термінальної системи є одним із пріоритетів", - зазначив глава МІУ.

За його словами, Україна активно працює над залученням як міжнародних, так і українських інвесторів. "Сподіваємося, що цей договір стане прекрасною традицією, що через 10-15 днів буде підписано договір із ще однією іноземною компанією", - додав Пивоварський.

Як заявив директор компанії "Нью Ворлд Грейн Юкрейн" по Чорноморському регіону Микола Горбачов, після затвердження меморандуму в рамках інвестування планується будівництво нового терміналу в Іллічівському порту.

"Ми плануємо провести аудит документів, після цього можна буде сказати, що ми зможемо там побудувати технічно. Згідно з нашим попереднім планом, ми хочемо бачити термінал з відвантаженнями більше 1 млн тонн і місткістю до 100 тис. тонн тимчасового зберігання зернових. Перші відвантаження ми плануємо в новому сезоні. Технічна реалізація проекту займе близько року. Ми плануємо взяти частину активів, які можна трохи модернізувати, і на наступному етапі ми розглядаємо будівництво нового терміналу поряд із цим модернізованим активом", - повідомив Горбачов.

За його словами, також будуть залучатися якомога більше українських підприємств, щоб використовувати якомога більше українського обладнання при будівництві терміналу.

Як повідомлялося напередодні, The Soufflet Group інвестує 200-250 млн євро в новий термінал Іллічівського порту.

ДП "ІМТП" - універсальний міжнародний порт, один з найбільших на Чорному морі. На підприємстві діють спеціалізовані термінали і комплекси, які дозволяють перевантажувати широкий діапазон вантажів - наливні, навалочні, генеральні. 29 причалів порту здатні приймати судна вантажопідйомністю до 100 тис. тонн. У порту працює 4300 співробітників.