ua en ru

В МІУ створять робочу групу з підтримки впровадження електронного квитка, - Омелян

В МІУ створять робочу групу з підтримки впровадження електронного квитка, - Омелян Фото: Володимир Омелян

До складу робочої групи ввійдуть експерти з міжнародним досвідом

В Міністерстві інфраструктури України за сприяння Офісу підтримки реформ буде створено робочу групу з впровадження електронного квитка для міського транспорту - E-ticket WG (E-ticket working group). Про це заявив голова МІУ Володимир Омелян, передає прес-служба відомства.

Так, до складу робочої групи ввійдуть експерти з міжнародним досвідом, а очолить її радник міністра інфраструктури Яніка Мерило.

"Так традиційно склалося, що від прийняття закону до його імплементації можуть пройти місяці чи навіть роки. Ми хотіли б уникнути такої ситуації з електронним квитком, оскільки це важлива і необхідна новація… Ми прийняли рішення створити таку робочу групу, яка дозволить швидше подолати шлях від закону, який підписано президентом, до перших карток, за якими можна буде їздити всіма видами транспорту", - наголосив міністр.

За словами Мерило, пріоритетом діяльності робочої групи буде надання необхідної підтримки містам щодо вироблення рекомендаційного стандарту для впровадження електронного квитка, залучення інвесторів, створення типового пакету документів для висвітлення основних питань (приклад, рішення міськради, приклад програми, макет бюджету, технічні стандарти та ін.), розробки пакету інформаційних матеріалів для жителів щодо застосування електронного квитка.

Вона зазначила, що до групи можуть долучитися експерти та представники міст. Для цього до 22 лютого необхідно подати заявку у довільній формі.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко підписав закон, який передбачає введення електронного квитка в транспорті.