ua en ru

МІУ просить АМКУ посприяти у відновленні торгів по "Укрпошті" і "Украероруху"

Міністерство інфраструктури закликає Антимонопольний комітет України якомога швидше розглядати скарги і не зупиняти проведення конкурсних торгів. Про це повідомили у прес-службі МІУ.

Напередодні АМКУ заблокував проведення ряду відкритих торгів підвідомчих Мінінфраструктури підприємств, призупинивши державні закупівлі до прийняття рішення за скаргами суб'єктів господарювання - учасників торгів.

В результаті цього призупинено проведення конкурсних торгів ДП ​​"Укрзалізничпостач", УДППЗ "Укрпошта" та ДП "Украерорух".

Скаржниками виступають компанії - учасники відкритих тендерів, які переслідують власні цілі, знаючи напевно, що, відповідно до вимог законодавства, комітет конкурсних торгів буде змушений призупинити процедуру на час перевірки АМКУ. Зазвичай це означає продовження діючих контрактів на менш вигідних умовах і, отже, можливість виникнення необґрунтованих фінансових витрат.

"Міністерство вважає такі недобросовісні дії компаній спробами зірвати тендери, чинити тиск на державні підприємства з метою надання неправомірних переваг і перешкодити їм укласти контракти на більш вигідних умовах", - сказано в повідомленні.

У Мінінфраструктури сподіваються, що Антимонопольний комітет в найкоротші терміни візьме до уваги всі клопотання підвідомчих міністерству підприємств і ухвалить законне рішення.

Нагадаємо, МІУ проводить розслідування і фінансовий аудит відносно Південно-західної залізниці.