ua en ru

МІУ пропонує скасувати конкурси на перевезення пасажирів на всіх маршрутах загального користування

МІУ пропонує скасувати конкурси на перевезення пасажирів на всіх маршрутах загального користування Фото: автовокзал

Допуск перевізників до перевезень буде здійснюватися через систему ліцензування

Міністерство інфраструктури України (МІУ) пропонує повністю скасувати конкурси на перевезення пасажирів на всіх маршрутах загального користування. Про це говоритися в статті РБК-Україна "Автобуси відпускають у вільне плавання".

Як повідомляється, Міністерство інфраструктури (МІУ) підготувало законопроект, спрямований на дерегуляцію та лібералізацію ринку пасажирських перевезень в Україні.

Ще більш радикальна інша ініціатива МІУ: чиновники пропонують повністю скасувати конкурси на перевезення пасажирів на всіх маршрутах загального користування по всій території України.

Разом з тим конкурси залишаться тільки на маршрутах, де існує потреба у перевезеннях пільгових категорій громадян. При цьому владі буде поставлено в обов'язок забезпечувати пільгові перевезення на відповідній території з обов'язковим визначенням видів і обсягів пільгових перевезень і з висновком окремих договорів на компенсацію з перевізниками.

"Конкурси для пільговиків будуть проводитися в основному на міських і приміських маршрутах місцевими органами влади", - уточнив головний спеціаліст відділу розвитку та регулювання ринку автомобільних перевезень Мінінфраструктури Роман Дубас.

Згідно з новою ініціативою Мінінфраструктури, допуск перевізників до перевезень буде здійснюватися через систему ліцензування. За словами директора департаменту стратегічного розвитку дорожнього ринку автомобільних перевезень Мінінфраструктури Романа Хміля для цього будуть застосовуватися "європейські критерії: добропорядність, фінансова спроможність, компетентність і безпека".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що перевізники отримають можливість самостійно формувати маршрути автобусів.