ua en ru

МІУ планує залучити Туреччину до інвестування в українські аеропорти

МІУ планує залучити Туреччину до інвестування в українські аеропорти фото: Володимир Шульмейстер

Україна сподівається зробити українські аеропорти настільки ж успішними, як у Туреччині

Міністерство інфраструктури України звернулося з проханням до турецької компанії TAV Airports Holding інвестувати в українські аеропорти. Про це у Києві в ході Міжнародної конференції "Інвестиції в Україну: Державно-приватне партнерство та досвід Туреччини" заявив перший заступник міністра інфраструктури України Володимир Шульмейстер, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я прошу, щоби компанія TAV розглянула можливість інвестувати також і в аеропорти України, і створювати державно-приватні партнерства з українськими суб'єктами господарської діяльності з тим, щоби зробити українські аеропорти настільки ж успішними, якими вони є у Туреччині", - сказав Шульмейстер.

При цьому він зазначив, що підприємства, підконтрольні відомству, заробляють 8% ВВП країни.

"Підприємства, які входять до структури Міністерства, заробляють 8% ВВП України, і ми будемо раді, якщо ви зможете допомогти їм у цій роботі", - додав замміністра.

Нагадаємо, Міністерство інфраструктури України повернулося до ідеї створення державного підприємства, яке об'єднає всі аеродроми країни. Експерти вважають, що тема не дуже своєчасна і може спрацювати тільки після закінчення кризи в авіагалузі.