ua en ru

Митрополит Донецький і Маріупольський Іларіон звернувся до жителів Донецької області

Митрополит Донецький і Маріупольський Іларіон закликав жителів краю не розпалювати ворожнечу і неприязнь. Про це йдеться в його зверненні до жителів Донецької області.

"Донбас - край в якому ми працюємо і молимося, місце, де багато століть разом у злагоді живуть українці і росіяни, греки і татари, представники понад 100 національностей. Спокійний врівноважений характер донбасівців відомий всьому світу. Трудовий, військовий, творчий і спортивний подвиг жителів Донбасу записаний золотими літерами на сторінках всесвітньої історії, - йдеться у зверненні, - Нині в нашому улюбленому краї неспокійно: в мирний час проходять немирні події, брат йде на брата, принижується людська гідність, гинуть люди. Гірко усвідомлювати, що наш квітучий і спокійний Донбас може перетворитися на пустелю. І винні в цьому будуть не зовнішні сили, а ми з вами. Якщо самі донбасівці не захочуть, ніхто і ніщо ззовні не зможе змусити нас зруйнувати власний будинок. Спостерігаючи за подіями в Донецьку і інших містах регіону, звертаюся з архіпастирським закликом: "Зупиніться! Перестаньте розпалювати ворожнечу і неприязнь до кого б то не було!"

Митрополит зазначив, що під час Великого посту для всіх є важливим покаяння перед Богом у вчинених гріхах. "Боротьба не з зовнішнім ворогом, а з внутрішніми пристрастями повинна займати наш час і сили. Повага до думки ближнього, усвідомлення цінності здоров'я і життя кожної людини, любов і розуміння - ось ті чесноти, які зобов'язаний проявити кожен з нас, незалежно від віросповідання та соціального статусу", - зазначив Іларіон.

Також митрополит закликав православну паству Донецької єпархії, священнослужителів і ченців посилити молитви про світ, про припинення смути і про примноження любові.