ua en ru

Мітинги під Радою: Луценко обіцяв притягнути до відповідальності всіх, хто застосовував силу

Мітинги під Радою: Луценко обіцяв притягнути до відповідальності всіх, хто застосовував силу Фото: Юрій Луценко (kmu.gov.ua)

Генпрокурор зазначив, що наразі ведеться розслідування справи щодо побиття нардепів

Правоохоронна система притягатиме до відповідальності усіх учасників акції протесту, які застосовували силу під час акцій біля Верховної Ради України минулого тижня. Про це журналістам сьогодні заявив генеральний прокурор Юрій Луценко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Правоохоронна система буде жорстко притягувати до відповідальності усіх, хто в ході акцій мирного протесту побив демонстрантів, це стосується як одного працівника поліції, якого ми встановили та декількох учасників акції, які напали на працівників Національної поліції або Національної гвардії", - заявив Луценко.

Генпрокурор зазначив, що наразі ведеться розслідування справи щодо побиття депутатів ВР, зокрема представників фракції "Блок Петра Порошенка" Олега Барни і Олексія Гончаренка, біля будівлі парламенту. За словами Луценка, причетні до побиття особи будуть відповідати за статтею, яка передбачає до семи років позбавлення волі за нанесення побоїв державним діячам.

Нагадаємо, раніше голова ГПУ заявив, що акція протесту, яка зараз йде біля Верховної Ради, фінансується з-за кордону.