ua en ru

Мітинги матерів у військкоматів з вимогою не залучати їх дітей до АТО мають проросійських організаторів, - Міноборони

Мітинги членів сімей мобілізованих військовослужбовців під воєнкоматами з вимогою, не направляти їх дітей для участи в антитерористичній операції, мають проросійських організаторів.

Мітинги членів сімей мобілізованих військовослужбовців під воєнкоматами з вимогою, не направляти їх дітей для участи в антитерористичній операції, мають проросійських організаторів. Про це повідомила прес-служба Міністерства оборони України.

"Сьогодні, 16 травня, в деяких містах південних та східних областей України біля військових комісаріатів та інших установ відбулися мітинги членів сімей військовослужбовців, які відмобілізовані до лав Збройних сил України. Матері та дружини військовозобов'язаних висловлювали вимогу не відправляти їхніх дітей та чоловіків до підрозділів, які беруть участь у антитерористичній операції", - йдеться у повідомленні.

Прес-служба Міноборони звертає увагу на те, що зазначені акції відбулися одночасно, на них лунали однакові гасла проти діяльності Українського війська, що свідчить про наявну у проросійських організаторів мету - пригнічення морально-психологічного стану українських військових.

"Серед протестувальників помічені особи, які не мають жодного відношення до Збройних сил та інших силових структур України та які підбурюють натовп до вчинення протиправних дій. Мітинги членів сімей військовослужбовців, які мобілізовані до лав Збройних сил України, організують провокатори з метою пригнічення морально-психологічного стану захисників Вітчизни", - заявили в Міноборони.

Міністерство оборони заявило, що інформація, поширена учасниками мітингів щодо участі відмобілізованих військовослужбовців Збройних сил України безпосередньо у бойових діях під час антитерористичної операції не відповідає дійсності.

"Бойові завдання щодо знешкодження диверсійно-терористичних груп та озброєних колабораціоністів виконують підготовані спеціальні підрозділи, до складу яких входять професійні військовослужбовці силових структур. Підрозділи, у складі яких є відмобілізовані військовослужбовці, залучаються тільки для забезпечення дій основних сил антитерористичної операції. Просимо громадян не піддаватися чуткам та провокаційним протидержавним гаслам, які сіють у суспільстві розбрат та недовіру до власних захисників Вітчизни", - йдеться у заяві.

Також в Міноборони заявили, що військовослужбовці повною мірою усвідомлюють покладені на них конституційні завдання щодо захисту недоторканості та територіальної цілісності держави, з честю і гідністю несуть службу у визначених районах та виконують завдання за призначенням.