ua en ru

У мітингу до річниці анексії Криму в Москві брала участь платна масовка

У мітингу до річниці анексії Криму в Москві брала участь платна масовка Фото: на мітингу до річниці анексії Криму в Москві платили масовці

Учасникам масовки на фестивалі заплатили по 400 рублів

У Москві у мітингу, присвяченому окупації Криму Росією, брала участь платна масовка, передають російські ЗМІ.

Повідомляється, що оголошення про набір масовки на фестиваль були розміщені у відкритій групі "Вконтакте" "Масовки.ру" 15 березня, тобто за три дні до фестивалю. В оголошенні за три години роботи учасникам фестивалю обіцяли заплатити по 400 рублів. В оголошенні було також зазначено, що від учасників вимагається "пройти організованою колоною до місця проведення фестивалю, трохи постояти і додому".

Також на акцію зобов'язали прийти старшокласників як мінімум п'яти московських шкіл. У підсумку на захід прийшло не менше трьохсот школярів.

"Учасники мітингу з масовки отримають від організаторів від 200 до 400 рублів, причому більша частина з тих, хто за винагороду прийшов на акцію до МДУ, роблять це не в перший раз", - говорить учасниця заходу.

Повідомляється, що на акції працювали 10-12 організаторів масовки.

"У кожного 100-150 осіб записалися", - розповів один з них.

За підрахунками одного з організаторів, на мітингу зібралося від 1000 до 1800 осіб, яким були обіцяні гроші.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Пєсков визнав той факт, що анексія Криму викликала багато економічних труднощів для Росії.