ua en ru

Мітинг у Києві організували для дестабілізації ситуації в Україні, - Порошенко

Мітинг у Києві організували для дестабілізації ситуації в Україні, - Порошенко Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Президент заявив про "нещирість задумів" організаторів акції

Президент України Петро Порошенко заявив, що мітинг в центрі Києва організували для дестабілізації ситуації в Україні. Про це очільник заявив під час відвідання 10-го мобільного прикордонного загону Державної прикордонної служби України в Київській області.

"Реальний план організаторів мітингу в центрі Києва - дестабілізація ситуації в Україні", - заявив Порошенко.

Президент України зазначив, що люди "розкусили" і нещирість задумів організаторів акції, і "відволікаючий характер" їхніх формальних вимог.

"Впевнений, що ніхто і ніщо не зупинить наш впевнений рух вперед після всього того, що країна пережила за останні роки", - підкреслив Порошенко.

При цьому він підкреслив, що формальні вимоги учасників мітингу абсолютно збігалися з президентськими ініціативами.

"Коли на цьому тижні в центрі Києва зібрався мітинг, ми побачили, що формальні вимоги його учасників абсолютно, повністю збігаються з ініціативами президента й в частині антикорупційного законодавства, й в частині депутатської недоторканності. Після вчорашнього результативного голосування в парламенті, коли пропозиції президента підтримали більшість політичних сил і більшість депутатів, громадські организацие і політичні сили зробили заяву, що завершують свою участь в акції", - резюмував Порошенко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що мітинг у Києві розпочався 17 жовтня 2017 року і проходить під будівлею Верховної Ради України. Учасники акції протесту розбили наметовий табір.

Так, активісти вийшли на протест з вимогою скасувати депутатську недоторканність, змінити виборче законодавство і створити антикорупційний суд.