ua en ru

Місія США по реформі митниці прибула в Україну

Місія США по реформі митниці прибула в Україну Фото: місія США приступила до оцінки потреб для реформи української митниці

Гройсман сподівається, що план дій буде розроблений до середини серпня

Місія США з оцінки потреб реформування української митниці розпочала роботу в Україні. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Кабмина.

Повідомляється, що прем'єр-міністр України Володимир Гройсман провів зустріч з делегацією митної та прикордонної служби США. Місія з оцінки потреб буде працювати в Україні до 11 липня, за результатами чого буде сформований план дій реформ.


Гройсман зазначив, що реформа митниці є одним з пріоритетів, і пообіцяв місії США реалізувати узгоджений план з впровадження реформи. За його словами, на пунктах пропуску потрібно провести технічну модернізацію, зокрема встановити сканери, системи спостереження, сучасні системи реагування, удосконалити програмне забезпечення, запровадити обмін базами даних з митницями сусідніх країн, провести кадрове перезавантаження персоналу митної служби та підвищити їхню відповідальність, а також забезпечити якісний сервіс для бізнесу і громадян у місцях митного оформлення

Гройсман висловив сподівання, що план дій буде розроблений до середини серпня, а Кабмін і Державна фіскальна служба України будуть сприяти місії США щодо надання необхідної інформації.

Нагадаємо, ГФС звільнила понад 250 керівників митниць за 9 місяців.