ua en ru

Місія з розслідування аварії Boeing на Донбасі завершила роботу, - ДНР

Місія з розслідування аварії Boeing на Донбасі завершила роботу, - ДНР Фото: уламки малайзійського Boeing на Донбасі

Розслідування проводилося з метою перевірки різних версій щодо причин катастрофи

Міжнародна місія з розслідування аварії малайзійського Boeing в Донецькій області, який летів рейсом МН-17 з Амстердама в Куала-Лумпур, закінчила свою роботу на Донбасі. Про це заявив міністр з надзвичайних ситуацій ДНР" Олексій Кострубицький, передають РИА Новости.

"Вони брали виміри в тих точках, які їм цікаві. Сьогодні вони закінчили. Це був останній день", - сказав Кострубицький.

Нагадаємо, 16 червня на сході України стартувала нова місія з розслідування причин аварії МН-17.

За завданням міжнародної спільної слідчої групи місія здійснювалася експертами з Національної поліції Нідерландів і СБУ за сприяння ОБСЄ.

"Розслідування, яке триватиме максимально два тижні, спрямоване на збір доказів в підтримку або спростування різних версій щодо обставин авіакатастрофи", - повідомили тоді в СБУ.

При цьому, як зазначалося, про хід та результати розслідування цією місією не буде зроблено ніяких додаткових оголошень.

Відзначимо, в кінці травня закінчилася місія з пошуку тіл загиблих. В Нідерланди були відправлені людські останки, особисті речі та уламки літака для подальшого розслідування.

Boeing-777 малайзійських авіаліній " розбився в районі села Грабово Донецької области17 липня 2014 року. На борту перебувало 283 пасажири і 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

Попередній звіт Ради з безпеки Нідерландів, опублікований 9 вересня 2014 р. свідчить, що катастрофа літака в Донецькій області було наслідком попадання в літак зовні великого числа дрібних високошвидкісних об'єктів.