ua en ru

Місія ОБСЄ піддалася затриманню і погрозам з боку бойовиків ДНР під Маріуполем

Місія ОБСЄ піддалася затриманню і погрозам з боку бойовиків ДНР під Маріуполем
Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ піддалася затриманню і погрозам з боку бойовиків "Донецької народної республіки" під Маріуполем.

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ піддалася затриманню і погрозам з боку бойовиків "Донецької народної республіки" під Маріуполем. Про це йдеться у короткому звіті місії за 12 грудня.

"О 10:15 патруль СММ з двох машин було зупинено в Пищевику 16 членами "ДНР", деякі з яких наставили зброю на патруль. Два члени СММ відразу вийшли з першого автомобіля і оголосили, що вони представляють ОБСЄ. Деякі члени "ДНР" підійшли до другого автомобіля і спробували розбити вікно. Представники "ДНР" наказали працівникам СММ підняти руки вгору і стати поруч з автомобілями, поки вони проводили обшук двох транспортних засобів СММ. Один член "ДНР" вдарив спостерігача СММ по нозі прикладом гвинтівки, що викликало незначні травми м'яких тканин", - йдеться у звіті.

Після цього місії наказали продовжувати рух по дорозі в сторону н. п. Октябрь у супроводі броньованого автомобіля БТР-82. Пізніше бойовики знову зупинили автомобілі місії і попросили співробітників вийти. Їх відпустили лише через деякий час з умовою, що СММ продовжать шлях в контрольований бойовиками Павлопіль для перевірки обстрілу, який нібито стався вранці.

Нагадаємо, в штабі АТО повідомляли, що в Донецькій області бойовики затримують місію ОБСЄ.