ua en ru

Місія ОБСЄ підтвердила розташування важкої російської техніки на Донбасі

Місія ОБСЄ підтвердила розташування важкої російської техніки на Донбасі Фото: танки Т-64 виявили на Донбасі (armygames2016.mil.ru.)

У Луганській області виявлено 36 одиниць танків (Т-64)

Спостерігачі спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ виявили факти розташування бойовиками на окупованих територіях Донецької та Луганської областей важкої техніки та озброєння. Про це повідомляє Українська сторона спільного центру координації та контролю (СЦКК), передає прес-служба Міноборони.

Зокрема, 22 лютого спостерігачами СММ ОБСЄ було виявлено 36 одиниць танків (Т-64), які розміщені в районі населеного пункту Круглик (Луганська область), та 5 одиниць буксируваних гаубиць (Д-30) в районі населеного пункту Ясне (Донецька область).

"Окрім того, за попередньою інформацією, на території середньої школи по вулиці Б. Хмельницького у м. Донецьк було виявлено 10 одиниць танків, а на північно-східній околиці населеного пункту Калинівка - артилерійські системи та міномети різного калібру", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні констатувала збільшення кількості порушень режиму припинення вогню в Донецькій області та зменшення кількості таких порушень у Луганській області протягом 22 лютого 2018 року.