ua en ru

Місія ОБСЄ на Донбасі зафіксувала неотведенные "Гради"

Місія ОБСЄ на Донбасі зафіксувала неотведенные "Гради" Фото: місія ОБСЄ на Донбасі (facebook.com/oscesmm)

Місія ОБСЄ виявила п'ять невідведених одиниць РСЗВ "Град"

Спостерігачі ОБСЄ зафіксували п'ять невідведених одиниць реактивних систем залпового вогню (РСЗВ) "Град" бойовиків так званих Донецької та Луганської "народних республік" поблизу лінії розмежування на Донбасі. Про це йдеться в звіт моніторингової місії.

"В непідконтрольних уряду районах Місія зафіксувала реактивну систему залпового вогню (РСЗВ; БМ-21 "Град", 122 мм) поблизу сел. Мирний (28 км до південно-заходу від Луганська) і 4 РСЗВ (БМ-21) поблизу смт Новоамвросіївське (56 км на схід від Донецька), там розміщені в порушення ліній відводу", - йдеться в повідомленні.

Крім того, за лініями відводу, але поза виділених місць зберігання в підконтрольному урядові районі спостерігачі бачили також два танки недалеко від селища Спірне (Донецька область).

В ОБСЄ заявили, що бойовики на Донбасі розмістили свою військову техніку поблизу лінії розмежування, що є порушенням домовленості про відвід озброєнь.

Нагадаємо, українські військові в Донбасі 28 грудня збили російський безпілотний літальний апарат (БПЛА) в районі селища Курдюмівка (Донецька область). Безпілотник противника був зафіксований в районі Светлодарской дуги.