ua en ru

Місія Європарламенту в Україні повинна продовжитися до листопада, - Кваснєвський

Місія Європейського парламенту в Україні повинна продовжитися до листопада ц.р. Так вважає екс-президент Польщі польський президент Олександр Кваснєвський, який є спеціальним посланником місії, яка закінчується в січні ц.р. Кваснєвський разом з екс-головою Європарламенту Петом Коксом з минулого року стежать за ситуацією в Україні і дотриманням демократичних стандартів, нагадує "Польське радіо".

Представляючи сьогодні в Європарламенті результати місії, Кваснєвський заявив, що основна мета місії - звільнення з тюрми екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко - досі не досягнуто. "Ми весь час працюємо, місію треба продовжувати, тому що повинне продовжуватися тиск Європи на Україну. Те, що Юлію Тимошенко лікують - хоч і небагато, але важливо. Зате нашої місії вдалося також створити ефективний канал комунікації", - зазначив Кваснєвський.

Екс-президент Польщі хоче продовжити свою місію до листопада - тоді відбудеться саміт Східного партнерства, де повинно бути підписано Угоду про асоціацію між Україною та Європейським союзом.

Читайте також: Кваснєвський і Кокс представлять сьогодні Європарламенту доповідь про свою місію в Україну