ua en ru

Із місії в Ліберії повернули 3 бойові вертольоти, які готові застосувати в АТО

Із місії в Ліберії повернули 3 бойові вертольоти, які готові застосувати в АТО Фото: гелікоптери Мі-24П

Їх повернули у зв’язку зі скороченням місії ООН у Ліберії

Три бойові гелікоптери Мі-24П повернулися в Україну з Ліберії, де вони застосувалися в рамках місії ООН. Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони.

"Відповідно до рішення президента - Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України, у зв’язку зі скороченням місії ООН у Ліберії, відбувається оптимізація 56-го окремого вертолітного загону, що виконує завдання в цій країні у складі місії. Відтак спеціальним рейсом транспортного літака АН-24 "Руслан" три бойові вертольоти Мі-24П повернулися в Україну", - йдеться в повідомленні.


У відомстві зазначили, що після відновних та профілактичних робіт, здійснених силами фахівців у частинах армійської авіації ЗСУ, усі три машини Мі-24П будуть використовуватися для учбово-тренувальних польотів та виконання бойових завдань у складі Повітряних сил Збройних сил України, у тому числі, при потребі, - у зоні проведення Антитерористичної операції.

Нагадаємо, Державний концерн "Укроборонпром" за три місяці 2016 року передав 501 одиницю озброєння та військової техніки Збройним Силам України.