ua en ru

Світові компанії стали більш впевнені в майбутньому, незважаючи на Brexit і перемогу Трампа, - дослідження

Світові компанії стали більш впевнені в майбутньому, незважаючи на Brexit і перемогу Трампа, - дослідження Фото: згідно з новим дослідженням PwC, керівники світових компаній знову починають відчувати впевненість

Впевненість у перспективах зростання своїх підприємств дали 38% респондентів

Керівники світових компаній більш впевнені у своєму майбутньому, ніж роком раніше. Про це йдеться в дослідженні PricewaterhouseCoopers, яке знаходиться в розпорядженні РБК.

Так, якщо в 2016 році впевненість у перспективах зростання своїх підприємств дали 35% респондентів, то в 2017-му таких 38%.

При цьому 49% опитаних впевнені у своєму майбутньому і в найближчі три роки, а 29% вважають, що хороші перспективи є і глобальної економіки в цілому.

Як відзначають аналітики, це сталося всупереч Brexit і перемоги Дональда Трампа на виборах в США, які стали причинами глобальної невизначеності.

"Незважаючи на події, що відбулися у світі в 2016 році, керівники найбільших компаній знову починають відчувати впевненість: вона повертається, хоча і повільними темпами, і досі ще не досягла рівня 2007 року. При цьому, оптимізм знову поширюється по всьому світу, в тому числі у Великобританії і США, де, незважаючи на прогнози падіння цін на акції в результаті перемоги Трампа на виборах і песимізм у зв'язку з рішенням про вихід Великобританії з Євросоюзу, впевненість керівників найбільших компаній у зростанні їх бізнесу зміцнилася в порівнянні з 2016 роком", - заявив президент PwC Боб Моріц

Як наголошується, в опитуванні брали участь 1,4 тис. осіб з 79 країн.

Нагадаємо, 500 найбагатших людей світу в 2016 заробили 237 млрд доларів.