ua en ru

Світові касові збори останнього фільму про Гаррі Поттера перевищили позначку в 1 млрд дол

Світові касові збори останнього фільму про пригоди Гаррі Поттера "Гаррі Поттер і дари смерті: Частина 2" перевищили позначку в 1 млрд дол. Це досягнення стало першим для фільмів про юного чарівника, проте його наздоганяє перша частина "поттеріани" - "Гаррі Поттер і філософський камінь", в касі якого 974,8 млн дол., передає РБК.

Крім цього, екранізація другої частини сьомої книги Джоан Роулін на даний момент займає статус лідера прокату США за перший день. Фільм зібрав 92,1 млн дол., потіснивши "Сутінки. Сага. Новолуння" (72,2 млн дол.). Всього ж компанія Warner Bros., якій належать авторські права на матеріали, повідомляє, що доходи від франшизи "Гаррі Поттер" на даний момент перевищують 21,5 млрд дол., що робить її, без урахування інфляції, найдорожчою в світі. Однак якщо врахувати зростання цін, то пальму першості поки зберігають фільми про Джеймса Бонда.

В "клуб мільярдерів кінопрокату" вже входять такі фільми, як "Титанік", "Аватар", "Володар кілець: Повернення короля", "Пірати карибського моря: Скриня мерця" та інші.