ua en ru

Світові фондові ринки обвалилися після виступу глави ФРС

Світові фондові ринки обвалилися після виступу глави ФРС Фото: Джанет Йеллен

Йеллен заявила про наявність ризиків для економічного зростання і загрозу низької інфляції, внаслідок чого плани щодо підвищення ключової ставки, ймовірно, доведеться відкласти

Світові фондові ринки сьогодні, 11 лютого, різко просіли після оцінок економіки, зроблених головою Федеральної резервної системи (ФРС) Джанет Йеллен, передає The Wall Street Journal.

Європейський індекс Stoxx Europe 600 втратив 3,31% на ранкових торгах, при тому, що найбільше впали акції банків і гірничодобувних компаній.

В Азії гонконгський індекс Hang Seng втратив за день 3,9%, опустившись до мінімуму з червня 2012 року. При цьому індекс китайських компаній, що торгуються в Гонконгу, знизився на 4,9%, до мінімумів 2009 року. Японські ринки сьогодні закриті з нагоди свята, але за тиждень Nikkei знизився на 6,6%, нагадує WSJ.

Російський індекс РТС впав на 3,51%, а MICEX - на 2,04%.

Виступаючи вчора перед Конгресом з оцінкою економічної ситуації, Йеллен заявила про наявність ризиків для сталого економічного зростання та загрозу низької інфляції, внаслідок чого плани щодо чергового підвищення ключової ставки, напевно, доведеться відкласти. "Фінансова ситуація в США останнім часом стала менш сприятливою для росту, зі зниженням цін на широкий спектр цінних паперів, підвищенням ставок кредитування для схильних до ризику позичальників і подальшим зміцненням долара", - заявила Йеллен.

Нагадаємо, основний фондовий індекс Греції впав за підсумками торгів у понеділок, 8 лютого 2016 року, більш ніж на 7%, до рівня 1990 року.