ua en ru

Світовий ринок пристроїв віртуальної реальності перевищить 2 млн одиниць в 2016

Світовий ринок пристроїв віртуальної реальності перевищить 2 млн одиниць в 2016 Фото: світовий ринок пристроїв віртуальної реальності перевищить 2 млн одиниць в 2016

У найближчі чотири роки експерти прогнозують десятиразове зростання ринку

За підсумками 2016 року світові обсяги поставок пристроїв віртуальної реальності перевищать 2 млн штук, повідомляє Hyser з посиланням на прогноз Canalys.

У найближчі чотири роки експерти прогнозують десятиразове зростання ринку. Так, до 2020 року поставки досягнуть 20 млн одиниць. Велику частку в постачанні на даний час займають базові VR-пристрої, що працюють, як правило, спільно з настільним комп'ютерам. Так, поставки VR-пристроїв, які працюють автономно, в цьому році перевищать 100 тис.

Лідером ринку стала японська Sony після виходу моделі PlayStation VR, очікується, що поставки тільки цієї моделі перевищать 800 тис. штук за менш, ніж три місяці. На другому місці – компанія HTC, зуміла збільшити поставки в США завдяки зниженню ціни. Очікується, що компанія відвантажить близько півмільйона VR-пристроїв. На третьому місці розташувалася належить соцмережі Facebook компанія Oculus Rift, її поставки складуть близько 400 тис. пристроїв.

Згідно з прогнозом Canalys, в наступному році світові поставки VR-пристроїв очікуються на рівні 6 млн штук, в 2018 - показники повинні збільшитися до 10 млн, а в 2019 році буде подолано 15-мільйонний рубіж.

Нагадаємо, в Україні відкрився перший кінотеатр віртуальної реальності.