ua en ru

Світовий ринок інтернет-знайомств до кінця року наблизиться до 5 млрд доларів

Світовий ринок інтернет-знайомств до кінця року наблизиться до 5 млрд доларів Фото: розвиток ринку онлайн-дейтингу по всьому світу (Corbis via Getty Images)

Швидше за все аудиторія онлайн-дейтинг зростає в Індії і Китаї - на 15-20% щорічно

Сукупний обсяг світового ринку інтернет-знайомств до кінця поточного року наблизиться до п'яти мільярдів доларів із щорічним приростом на 8,9%. Про це з посиланням на підрахунки компанії цифрових технологій Social Discovery Ventures повідомляє тижневик "Коммерсантъ Деньги".

Як зазначається, швидше за все зростає аудиторія онлайн-дейтинг в Індії і Китаї, де в найближчі роки число користувачів буде збільшуватися на 15-20%.


Основне джерело прибутку додатків для знайомства - вбудовані покупки із платного акаунта: налаштований пошук кандидата для знайомства, можливість приховувати свій вік або місцезнаходження, необмежена кількість нових знайомств протягом доби. Також користувачі платять за такі віртуальні подарунки, як картинки і анімація.

Черговий стрибок на ринку знайомств інтернетом стався у 2012 році у зв'язку з появою програми Tinder. Цей онлайн-сервіс вперше поєднав принципи роботи соціальної мережі і дейтингового сайту, завдяки чому процес вибору партнера фактично спростився до двох рухів: праворуч по екрану гаджета, якщо кандидат сподобався, і ліворуч, щоб перегорнути і перейти до наступного.

Оскільки додаток працює тільки з користувачами "Фейсбуку", то завантажувати фотографії та інформацію про себе не доводиться, адже всі ці відомості беруться із профілю в соцмережі.

На сьогодні Tinder - світовий лідер серед додатків онлайн-знайомств з аудиторією у 100 мільйонів користувачів і ймовірною вартістю не менше 1,35 млрд доларів. Онлайн-сервіс "Тіндер" було запущено у 2012 році, а вже за два роки аудиторія додатків і сайтів знайомств у США завдяки появі численних послідовників Tinder зросла вдвічі.

Нагадаємо, онлайн-сервіс Tinder приніс своїм власникам на IPO 400 млн доларів у листопаді минулого року. Зокрема, американську Match Group, що володіє декількома службами інтернет-знайомств, було оцінено на біржі NASDAQ у Нью-Йорку у 2,9 млрд доларів.