ua en ru

Світовий навігаційно-інформаційний ринок до 2020 р. виросте у 2,6 рази - до 165 млрд євро, - експерти

Світовий навігаційно-інформаційний ринок До 2020 р. зросте порівняно з 2012 р. у 2,6 рази і досягне 165 млрд євро. Про це повідомив на конференції e Москві заступник генерального директора ВАТ "НІС" - директор програми "ЕРА-ГЛОНАСС" Дмитро Марков. За його словами, при цьому на сегмент ринку навігаційного обладнання автотранспорту доведеться 54% від зазначеного обсягу.

У свою чергу президент некомерційного партнерства ГЛОНАСС Олександр Гурко повідомив, що навігаційний ринок РФ До 2020 р. виросте у 20 разів - з 15 млрд руб. в 2012 р. до 300 млрд руб. За його словами, в 2015 р. цей показник прогнозується на рівні 120 млрд руб. Він також зазначив, що за період з 2009 р. по 2012 р. кількість використовуваного навігаційного обладнання зросла в 17 разів - до 500 тис. одиниць. У той же час, зазначив Гурко, російський ринок устаткування поки є невеликим порівняно з глобальним ринком.

За словами Гурко, з розвитком програми ГЛОНАСС і з прийняттям низки законодавчих ініціатив з'явиться новий імпульс для навігаційного ринку. Зокрема, з 2015 р. всі автомобілі повинні будуть бути оснащені навігаційною системою, що стимулює активне зростання ринку вбудованої навігації і додаткових сервісів. Крім того, в НП "ГЛОНАСС" розраховують, що в 2013-2014 рр.розпочнеться активний розвиток сервіс-провайдерів, які надають послуги на основі системи ГЛОНАСС.

Ще одним драйвером ринку є страхова Телематика. "Очікуємо, що з прийняттям поправки до закону про ОСАГО автовласники зможуть використовувати спрощений режим оформлення ДТП у разі наявності певних технічно коштів на борту. І таких чином ми зможемо стимулювати використання технологій на основі ГЛОНАСС", - сказав Гурко.

Він зазначив, що таке "розумне" страхування вже розвивається в рамках програм КАСКО. "Поки процес тільки починається, але це основний тренд не тільки в Росії, але і в Європі в частині автострахування", - уклав президент НП.

Читайте також: Обсяг російського ринку ГЛОНАСС в 2012 р. очікується на рівні понад 600 млн дол