ua en ru

Миротворці можуть бути введені на Донбас тільки після припинення вогню і відведення озброєнь, - МЗС України

Миротворці можуть бути введені на Донбас тільки після припинення вогню і відведення озброєнь, - МЗС України

Миротворці можуть бути введені на Донбас тільки після припинення вогню і відведення озброєнь. Про це сьогодні в ході брифінгу повідомив голова департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс, передає кореспондент РБК-Україна.

"Це місія по підтримці миру і безпеки, не миротворча місія. Вже сама назва говорить про те, що її завданням не є безпосередню участь у бойових діях... Тому, звичайно, що перед тим, як може бути введена миротворча місія, має бути досягнуте стійке припинення вогню і відведення важкого озброєння. Завдання цієї місії ми бачимо у сприянні підтримки миру і проведення чіткого моніторингу разом з місією ОБСЄ дотримання перемир'я", - сказав Перебийніс.

"Ця місія повинна стати додатковим інструментом для розмежування сторін та моніторингу дотримання усе інших передбачених мінськими домовленостями пунктів", - додав він.

Нагадаємо, за даними Міністерств закордонних справ України, ряд країн-членів Європейського союзу готовий виділити контингенти для участі в миротворчій місії в Донецькій і Луганській областях.

У ході консультацій Ради безпеки ООН в Нью-Йорку міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що Україна наполягає на введенні миротворців ООН для встановлення миру на Донбасі.