ua en ru

Миротворча місія на Донбасі може з'явитися на початку 2019 року, - МВС

Миротворча місія на Донбасі може з'явитися на початку 2019 року, - МВС Фото: Іван Варченко (facebook.com-csomvd)

Міністерство почало працювати над планом по деокупації Донбасу

Миротворча місія на Донбасі може з'явитися на початку 2019 року. Про це повідомив радник міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Іван Варченко, передає "Громадське".

"Радник міністра Іван Варченко зазначив, що миротворча місія на Донбасі може з’явитися вже на початку наступного року", - повідомляє видання.

Так, раніше голова МВС Арсен Аваков повідомив, що міністерство почало працювати над планом по деокупації Донбасу. Міністр зазначав, що він буде готовий уже влітку.

Варченко очолює робочу групу з розробки цього плану.

"Місія зайде на окуповані території, а після того буде завдання для наших українських служб, для всіх підрозділів щодо роботи на тій території", - підкреслив радник міністра.

Він також прокоментував розробку плану по деокупації.

"Ми в плані визначаємо і працюємо над тим, які виклики є перед українською частиною чи миротворчою місією. І, відповідно, те, як відповідати на ці виклики. Виклики можуть бути політичного характеру, соціально-економічного, військового", - зазначив радник голови МВС.

Нагадаємо, раніше голова держави Петро Порошенко заявив, що Україна потребує миротворчої місії Організації Об'єднаних Націй (ООН) в окупованих районах Донбасу.