ua en ru

МІП запустив мовлення українських каналів з відновленої вежі на горі Карачун

МІП запустив мовлення українських каналів з відновленої вежі на горі Карачун Фото: телевишка на горі Карачун

Нові передавачі дозволили поліпшити сигнал українських телеканалів на Донбасі

Міністерство інформаційної політики (МІП) запустило мовлення українських каналів з відновленої вежі на горі Карачун, яка розташована біля Слов'янська Донецької області. Про це йдеться в повідомленні прес-служби МІП.

"У рамках роботи Комісії з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телебачення і радіомовлення під головуванням заступника Міністра інформаційної політики України Тетяни Попової, був розроблений і реалізований проект по відновленню телевежі на горі Карачун. Зараз побудована тимчасова вежа і вже сьогодні відбувся запуск мовлення українських телевізійних каналів", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що були встановлені передавачі, що дозволило істотно поліпшити поширення сигналу українських телевізійних каналів на Слов'янськ та Краматорськ.

"Як тільки хлопці з Карачуна зателефонували своїм родичам по селах, і вони засвідчили, що після запуску роботи відновленого телевежі, в одних випадках якість сигналу суттєво зросла, а в інших сигнал з'явився там, де його раніше не було", - зазначив Бригинець.

Крім того, в рамках програми відновлення мовлення на окупованих територіях прилеглих до Луганської області, комісією прийнято рішення про надання тимчасового дозволу для розширення сітки мовлення телеканалу "Еспрессо".

Нагадаємо, в Нацраді хочуть створити український музичний радіоканал.