ua en ru

В МІП обговорюють питання побудови нової телевежі в Донецькій області

В МІП обговорюють питання побудови нової телевежі в Донецькій області Фото: Юрій Стець (mip.gov.ua)

Побудова телевежі дозволить закрити останні "білі плями" в українському мовленні на Донбасі

В Міністерстві інформаційної політики України (МІП) обговорюють питання побудови нової телевежі в м. Покровськ у Донецькій області. Про це йдеться у повідомленні прес-служби відомства.

Як зазначається, питання побудови телевежі обговорювалося на нараді за участю міністра інформаційної політики України Юрія Стеця, голови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Юрія Артеменка та голови Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України Леоніда Євдоченка.

"Побудова телевежі в м. Покровськ дасть нам змогу закрити останні "білі плями" в українському мовленні, що є на контрольованих територіях зони АТО, а також дозволить розширити мовлення українських телеканалів і радіостанцій на непідконтрольних територіях Донбасу", - заявив Стець, додавши, що найближчим часом планує обговорити з прем’єр-міністром України необхідність негайного виділення коштів для цього проекту.

У свою чергу, Євдоченко повідомив, що неохідні роботи вже ведуться, а виділення коштів найближчим часом пришвидшить встановлення телевежі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у серпні у Луганській області неподалік села Бахмутівка було офіційно відкрито нову 134-метрову телевежу, що забезпечить українське мовлення й на окупованій території.