ua en ru

МІП направило СБУ новий перелік сайтів, рекомендованих для заборони

МІП направило СБУ новий перелік сайтів, рекомендованих для заборони Фото: заборона сайтів (pixabay.com)

У даний перелік увійшов 21 інтернет-ресурс

Міністерство інформаційної політики (МІП) направило Службі безпеки України (СБУ) новий перелік сайтів, які відомство пропонує заборонити. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Перелік сайтів був направлений у СБУ 18 квітня. Служба безпеки України повинна здійснити експертизу даних ресурсів і при необхідності реагувати відповідно до законодавства.

Зокрема, у даний перелік увійшов 21 інтернет-ресурс. У наданому СБУ переліку вказані: dan-news.info, admin-gorlovka.ru, dnr24.su, gorlovka.today, golospravdy.com, s-narodom.ru, politnavigator.net, riafan.ru, dnr-hotline.ru, genocid.net, miaistok.su, dnr24.com, republic-tv.ru, ruskline.ru, dnipress.com, kianews24.ru, c-eho.info, crimea.ria.ru, c-inform.info, komtv. org і gazetacrimea.ru.

У МІП пояснили, що дані ресурси в Україні слід заборонити відповідно до ч.2 ст.109 Кримінального кодексу (публічний заклик до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу, або до захоплення державної влади, а також розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій) . До характеристики кожного сайту додаються посилання на матеріали з даних сайтів.

Нагадаємо, в кінці 2017 року перший заступник голови Міністерства інформаційної політики Еміне Джапарова заявила, що наслідки російської пропаганди в Донецькій і Луганській областях неможливо викорінити повністю.