ua en ru

МінЖКГ: По Україні було витрачено близько 5,5 млрд грн на підготовку до осінньо-зимового періоду

На підготовку до осінньо-зимового періоду в цілому по Україні було витрачено близько 5 - 5,5 млрд грн. Такі дані озвучив міністр з питань житлово-комунального господарства Юрій Хіврич, передає кореспондент РБК-Україна.
Міністр уточнив, що хоча на сьогоднішній день, фінансові витрати на осінньо-зимовий період ще не підраховувалися, попередньо можна говорити про витрачання 5 - 5,5 млрд грн. «Ми не підраховували ще ті суми, які є, але я цікавився. ... Донецька обл. використала на підготовку до зими близько 500 млн грн. Ми беремо все. Не тільки тепло. Це і вода, це і дома, це і техніка з прибирання снігу та посипання, це і заготівля вугілля та рідкого палива ».

Уточнивши, що Донецька обл. на сьогоднішній становить близько 10-12% всієї комунальної сфери житлово-комунального господарства України, міністр зазначив, що шляхом нескладних підрахунків можна прийти до згаданої цифрі (5 - 5,5 млрд грн). «Я взяв повністю ЖКГ разом з газовою системою. Весь комплекс ... Сьогодні не можна інакше, тому що треба ремонтувати системи. Це я беру тільки ремонтні роботи, а у нас ще є і капітальне будівництво », - зазначив він.