ua en ru

Під МОЗ більше 3,5 тисяч представників профспілок вимагають скасувати медреформу

Під МОЗ більше 3,5 тисяч представників профспілок вимагають скасувати медреформу Фото: акція протесту під Міністерством охорони здоров'я (ЗМІ)

В акції беруть участь представники профспілок, медики та активісти з усіх регіонів України

Більше 3500 протестувальників проводять мітинг під Міністерством охорони здоров'я проти прийняття медичної реформи. Про це повідомляють українські ЗМІ.

За даними організаторів - Конфедерації вільних профспілок України - в акції беруть участь представники профспілок, медики та громадські активісти з усіх регіонів України.

Головне гасло акції: "Зупинити медреформу на крові!". Також протестувальники тримають плакати: "Поки ви реформуєте, ми вмираємо", "Смерть не чекає реформ", "МОЗ – ти економиш на життях українців" та інші.

alt

Як заявив організатор акції протесту, голова Конфедерації вільних профспілок України Михайло Волинець, реформу медицини необхідно зупинити.

"Медичну реформу в нинішньому вигляді слід зупинити. Супрун повинна піти у відставку. Медична галузь на сьогодні трохи виконує покладені на неї функції. Але так звана реформа Уляни Супрун і її поплічників штовхає вітчизняну медицину до катастрофи", - зазначив Волинець.

На його думку, під керівництвом Супрун провалені всі напрями роботи Міністерства.

"МОЗ розповідає українцям, що закуповуються всі необхідні ліки, але вони їх не можуть знайти в аптеках. Відсутність необхідних ліків і вакцин, що призвело до смерті українців. Випадки ботулізму і смертей від нього остаточно поставили оцінку професіоналізму керівництва МОЗ: міністерство потребує термінового хірургічного втручання", – заявив Волинець.

alt

Голова Конфедерації вільних профспілок зазначив, що обурені українці вже почали в регіонах акції протесту.

"Уряд закриває лікарні, пояснюючи це необхідністю створення госпітальних округів. Українські лікарі сьогодні працюють в нелюдських умовах за принизливу зарплату", – зазначив він.

За словами організаторів, протестувальники планують пікетувати Верховну Раду, де будуть озвучені ключові вимоги акції.

Ділюся спілкуванням з областями! #супрунгеть #мітингпідмоз

Опубліковано Павлом Тихим 13 липня 2017 р.