ua en ru

У МОЗ спростували відставку Квіташвілі

У МОЗ спростували відставку Квіташвілі Фото: Олександр Квіташвілі

Міністр охорони здоров'я не подавав у відставку

У Міністерстві охорони здоров'я України спростовують відставку глави відомства Олександра Квіташвілі. Про це РБК-Україна повідомили в прес-службі МОЗ.

"У відставку не подав. Зараз буде заяву з цього приводу", - сказали в прес-службі МОЗ.

Інформація про те, що Міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі нібито подав у відставку не відповідає дійсності. Прес-служба МОЗ України.

Posted by Міністерство охорони здоров'я України on 2 Июль 2015 г.

У той же час депутат від БПП Олексій Гончаренко заявив, що рішення про відставку Квіташвілі ще немає, але міністр вже написав заяву.

"Нас сьогодні на фракції поінформували, що заява Квіташвілі написав. Я його в руках не тримав, не бачив", - додав Гончаренко.

Він також підтвердив, що про заяву Квіташвілі на зборах фракції повідомив нардеп Ігор Кононенко.

Зазначимо, раніше з'явилася інформація про те, що Квіташвілі подав у відставку. Про це повідомив народний депутат від парламентської фракції "Блоку Петра Порошенка" (БПП) Ігор Кононенко, передає прес-служба БПП в Twitter.

За його словами, Олександр Квіташвілі написав заяву про відставку, однак Кабмін ще не розглядав.

Як повідомлялося раніше, сьогодні народні депутати планували розглянути питання відставки Олександра Квіташвілі. "Також пропонується завтра проголосувати за звільнення міністра Квіташвілі", - заявив учора лідер Радикальної партії Олег Ляшко.

У той же час, на крісло глави Моз вже претендують шість кандидатів, а саме:

  1. Перший заступник голови Моз Олександра Павленко.
  2. Голови профільного комітету Ради Ольги Богомолець.
  3. Борис Тодуров, гендиректор Інституту серця.
  4. Василь Князевич, міністр охорони здоров'я у другому Кабміні Юлії Тимошенко, нині - завідуючий кафедрою управління охороною суспільного здоров'я Національної академії державного управління при Президентові України.
  5. Зіновій Митник, міністр охорони здоров'я при прем'єр-міністрі Миколі Азарові, нині - депутат Івано-Франківської облради.
  6. Віктор Шафранський, чинний заступник міністра охорони здоров'я.