ua en ru

У МОЗ назвали терміни формування колективного імунітету від коронавірусу в Україні

У МОЗ назвали терміни формування колективного імунітету від коронавірусу в Україні Фото: головний санітарний лікар Ігор Кузін (Віталій Носач/РБК-Україна)

Колективний імунітет від коронавірусу в Україні може бути сформований до кінця поточного року. Для цього необхідно вийти на рівень 75-80% вакцинованих від COVID-19.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на інтерв'ю головного санітарного лікаря Ігоря Кузіна в ефірі програми "ТСН".

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) колективний імунітет від коронавірусу в країні формується за умови вакцинації 75-80% населення, зазначив Кузін.

"Тому, швидше за все, восени ми зіткнемося з новою хвилею коронавірусу. Вона може бути викликана, як поширенням інфекції серед невакцинованих або тих, хто не перехворів, так і появою в країні мутованих штамів, особливо "Дельта", який зараз поширюється швидше, ніж інші. В Україні він теж зареєстрований і ймовірно ми з ним будемо стикатися восени", - сказав головний санлікар.

За його словами, в МОЗ планують до осені зробити 10 млн щеплень від коронавірусу. Це дозволить з урахуванням перехворілих отримати 50-60% імунітету.

"А до колективного імунітету ми підійдемо ближче до кінця року", - уточнив Кузін.