ua en ru

У МОЗ нарахували 53 види комах, що водяться в Україні і можуть переносити вірус Зіка

У МОЗ нарахували 53 види комах, що водяться в Україні і можуть переносити вірус Зіка Фото: комахи, що переносять вірус Зіка

В Україні є три заклади, в яких можливо діагностувати вірус Зіка

Міністерство охорони здоров'я повідомляє, що в Україні налічується 53 види комах сімейства Aedes, які здатні переносити вірус Зіка. Про це в ході брифінгу заявила керівник ДЗ Український центр із контролю й моніторингу захворювань МОЗ України Любов Некрасова.

Вона зазначила, що в Україні є три заклади, в яких можливо діагностувати цей вірус.

"У нас є три установи - це наша (Український центр із контролю й моніторингу захворювань МОЗ України. - ред.), Інститут епідеміології та Протичумний інститут ім. Мечникова в Одесі, які мають достатньо обладнання і фахівців", - повідомила Некрасова.

Разом з тим, вона підкреслила, що потенційну небезпеку цих 53 видів складно оцінити у зв'язку з тим, що з величезної кількості видів комах цього сімейства у світі вивчено лише п'ять.

"На сьогодні багато не можна сказати, бо ґрунтовна робота з вивчення шляхів передачі вірусу тільки починається", - сказала Некрасова.

Вона зазначила, що Україна готова провести всі необхідні заходи для виявлення комах, що циркулюють на українській території.

Нагадаємо, президент США Барак Обама звернувся до Конгресу з проханням виділити більше 1,8 млрд доларів на боротьбу з вірусом Зіка.