ua en ru

Мінохорони здоров'я: В Україні зафіксовано епідемію грипу А (H1N1) (доповнено).

В Україні зафіксовано епідемію високо патогенного грипу А (H1N1). Про це на сьогоднішній прес-конференції повідомив міністр охорони здоров'я Василь Князевич, передає кореспондент РБК-Україна. За його словами, у двох лабораторіях підтвердили цей діагноз - зафіксовано 11 випадків з 33 проб.

В.Князевич відзначив, що з 22-х проб, вивчених в інституті епідеміології і інфекційних хвороб ім. Громашевського, підтвердилися 11 випадків захворювання грипом А, з них 7 грипом A (Н1N1).

Крім того, фахівцями лабораторії вірусології і СНІД Центральної санепідстанції Мінохоронздоров'я України досліджений матеріали ще 8 людей (м. Львів) з попереднім клінічним діагнозом ГРВІ на наявність вірусу грипу А(Н1N1). З них 4 - позитивні на наявність вірусу грипу А(Н1N1) -каліфорнія (серед досліджених зразків 1 - матеріал померлого).

Міністр нагадав, що на сьогоднішній день, 951 особу госпіталізовано в Західних областях. За його словами, станом на сьогоднішній ранок зафіксовано 30 випадків смерті від вірусних інфекцій.

В.Князевич наголосив, що ситуація із ввозу і розповсюдження грипу A (Н1N1) й інших вірусних інфекцій неконтрольована, оскільки проходять "величезні міграційні процеси".

Він також підкреслив, що в Україні достатня кількість препаратів для лікування на грип A (Н1N1). "ВООЗ рекомендувала один-два препарати. Вони закуплені в достатній кількості. Але не дивлячись на лікування, смертельні випадки сталися через несвоєчасне звернення до лікаря",- сказав В.Князевич.

Він зазначив, що сьогодні питання можливого оголошення карантину буде розглядатися в ході засідання Кабміну та Ради нацбезпеки і оборони України (РНБОУ). "Я не виключаю, що в Україні школи і дитсадки можуть бути переведені в режим карантину ... це питання буде розглянуто на Кабміні. Як і шляхи його вирішення", - зазначив міністр.