ua en ru

МОЗ з 2010 р. планує запровадити сертифікат щеплень.

Міністерство охорони здоров'я України з 2010 р. планує запровадити сертифікат щеплень. Про це повідомив сьогодні на прес-конференції головний державний санітарний лікар України, перший заступник міністра охорони здоров'я Олександр Біловол, передає кореспондент РБК-Україна. "Кожен громадянин отримає індивідуальний документ, який буде супроводжувати його від народження протягом всього життя, і саме головне, що там буде про акцентовано, що він дозволить своєчасне проведення всіх щеплень, інформацію, яка вакцина застосовувалась, як вона реагувала, які були ускладнення і особливо звертається увага на післявакцинальні реакції", - наголосив він.

Він зазначив, що такий сертифікат буде існувати в електронному вигляді. За його словами, Мінздрав та Академія медичних наук України відпрацювали календарний план щеплень відповідно до епідеміологічної ситуації, яка на сьогодні існує.

Він наголосив, що перед вакцинацією буде проводитись поглиблене медичне обстеження дітей.

Він зазначив, що 95% населення мають бути охоплені вакцинацією. "Якщо ми сьогодні втратимо той рівень охоплення 95%, ми можемо знову повернути ті хвороби, інфекції, від яких нам вдалося звільнитися", - наголосив він.

Він підкреслив, що всі 24 летальні випадки, зафіксовані в Україні після щеплень, не були спричинені вакцинацією.