ua en ru

МОЗ вводить застережні заходи у 3 областях для боротьби з кірем

МОЗ вводить застережні заходи у 3 областях для боротьби з кірем Фото: МОЗ (РБК-Україна)

Йдеться про Івано-Франківську, Одеську та Тернопільську області

Міністерство охорони здоров'я вводить застережні заходи у трьох областях для боротьби з кірем. Про це повідомляє прес-служба міністерства.

"У зв’язку зі спалахом кору в Україні Міністерство охорони здоров’я спільно з Міністерством освіти і науки України намагаються не допустити подальшого поширення інфекції. У трьох областях з найбільшим числом захворілих - Івано-Франківській, Одеській та Тернопільській - діти, які не отримали щеплення від кору, не допускаються до відвідування дошкільних і загальноосвітніх навчальних закладів, що є одним із основних способів попередити поширення спалаху інфекції", - зазначається у повідомленні.

Вказано, що на початок вересня в Україні зареєстровано 1627 випадків кору, двоє дітей в Одеській області померли. Найбільше випадків зареєстрували в Івано-Франківській (747 випадків), Одеській (589 випадків) та Тернопільській (70 випадків) областях.

Нагадаємо, у червні повідомлялося, що в Івано-Франківській та Одеській областях зафіксовано значне зростання кількості випадків захворювання на кір.