ua en ru

МОЗ Узбекистану опублікувало висновок про причину смерті Карімова

МОЗ Узбекистану опублікувало висновок про причину смерті Карімова Фото: президент Узбекистану Іслам Карімов помер 2 вересня (ТАСС)

Згідно з документом, лікарі констатували біологічну смерть у президента Узбекистану близько 19:00 за київським часом

Президент Узбекистану Іслам Карімов помер у п'ятницю 2 вересня о 20:55 за місцевим часом (18:55 за Києвом, - ред.). Про це йдеться в медичному висновку республіканського Міністерства охорони здоров'я, опублікованому сьогодні ввечері на урядовому порталі Узбекистану.

Як наголошується в документі, о 20:15 за місцевим часом (18:15 за Києвом) у Карімова "сталася зупинка серцевої діяльності".


Це сталося "незважаючи на проведені вищевказані заходи, повний обсяг діагностичних, лікувальних маніпуляцій та інтенсивної терапії". Через 40 хвилин лікарі констатували у президента Узбекистану біологічну смерть.

Згідно з медичним висновком, Карімова доставили до Центральної клінічної лікарні Медико-санітарного об'єднання Міністерства охорони здоров'я Республіки Узбекистан 27 серпня близько 9:00 за місцевим часом (7:00 за Києвом) "у несвідомому стані".

Під час обстеження лікарі знайшли у Карімова "гостре порушення мозкового кровообігу з масивним субарахноїдальним крововиливом (інсульт)", а тиск досягав 250/120 мм.рт.ст. Після цього у президента Узбекистану зупинилося серце. Його вдалося запустити через 20 хвилин, але у Карімова розвинулася "атонічна кома із пригніченням функцій стовбура головного мозку", через що його підключили до апарату штучної вентиляції легенів.

Нагадаємо, завтра в Узбекистані оголосять триденний траур у зв'язку зі смертю Карімова.