ua en ru

МОЗ посилює роботу лікарень і аптек через ризики епідемії грипу

МОЗ посилює роботу лікарень і аптек через ризики епідемії грипу Фото: заступник міністра охорони здоров'я Віктор Шафранський (прес-служба МОЗ)

Також буде активізовано інформаційно-просвітницьку роботу серед населення

Міністерство охорони здоров'я України використовує всі можливості для допомоги в забезпеченні лікувальної та аптечної мережі в областях необхідними противірусними препаратами - через залучення гуманітарної допомоги та соціально відповідальний бізнес. Про це заявив заступник міністра охорони здоров'я Віктор Шафранський на селекторній нараді з питань готовності лікувально-профілактичних установ і медичних працівників до прийому та лікування пацієнтів у зв'язку з підвищенням рівня захворюваності та смертності від грипу в Україні, повідомили сьогодні у прес-службі МОЗ.

Також Шафранський закликав проводити таку ж роботу й на місцевому рівні.

До обговорення як у центральній студії, так і в регіонах було залучено представників санітарно-епідеміологічної служби та лікарів-клініцистів.

Учасники наради заслухали аналіз епідемічної ситуації в цілому, а також з регіонів, де спостерігається найбільший відсоток хворих і померлих від грипу, акцентувавши увагу на стандартах діагностики та лікування грипу, якими мають користуватися медичні працівники, а також обговорили тактику роботи сімейних лікарів при веденні пацієнтів із грипом.

МОЗ посилює роботу лікарень і аптек через ризики епідемії грипу

При цьому заступник глави МОЗ заявив про необхідність посилення заходів, які б робили неможливим поширення захворювання - в першу чергу це збільшення бригад екстреної медичної допомоги та резерву ліжок, дооснащення лабораторій, медикаментозне забезпечення та впровадження за необхідності обмежувальних заходів.

Також, за його словами, має бути посилено інформаційно-просвітницьку роботу серед населення.

Нагадаємо, в Україні смертність від грипу зросла у п'ять разів.

Як заявляв раніше міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі, епідемії грипу в Україні немає.