ua en ru

МОЗ України направить трьох лікарів для обстеження Савченко

МОЗ України направить трьох лікарів для обстеження Савченко


Міністерство охорони здоров'я України визначило лікарів для проведення обстеження льотчиці і нардепа Надії Савченко, голодуючої більше 80 днів у російській в'язниці. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Моз.

Як повідомляється, лист з персональним складом комісії для проведення обстеження Савченко направлено в Кабінет міністрів України та Міністерство закордонних справ.

До складу українських лікарів увійшли головний позаштатний спеціаліст МОЗ зі спеціальності "Гастроентерологія", доктор медичних наук, професор Наталія Харченко, заступник головного лікаря з медичних питань клінічної лікарні "Феофанія", лікар анестезіолог-реаніматолог, кандидат медичних наук Андрій Строкань і завкафедри неврології Національного медичного університету ім. Богомольця, невропатолог, доктор медичних наук, професор Лариса Соколова.

"Після низки погоджувальних процедур з представниками Російської Федерації українські лікарі зможуть виїхати до Москви для проведення обстеження ув'язненої пацієнтки", - зазначили у відомстві.

Нагадаємо, напередодні Савченко зажадала, щоб саме українські лікарі поставили їй діагноз і розробили схему виходу з голодування.

Льотчиця також попросила розробити їй збалансоване харчування "без загрози для життя".