ua en ru

МОЗ розраховує на зниження рівня захворюваності грипом на наступному тижні

МОЗ розраховує на зниження рівня захворюваності грипом на наступному тижні Фото: епідемія грипу в Україні

Однак відомство допускає і другу хвилю захворюваності

Міністерство охорони здоров'я України розраховує на зниження рівня захворюваності грипом на наступному тижні. Про це в ході брифінгу повідомила керівник ДЗ "Український центр із контролю й моніторингу захворювань МОЗ України" Любов Некрасова, передає кореспондент РБК-Україна.

"На сьогоднішній день епідситуація залишається з високим рівнем захворюваності і тенденцією тільки до стабілізації. Ми розраховуємо, що це тиждень стабілізація захворюваності вийде на якийсь рівень... рівень зниження, а наступний тиждень ми розраховуємо, що все ж таки захворювання повинно мати тенденцію до зниження", - сказала вона.

На думку Некрасової, така кількість перехворілих на грип свідчить про те, що циркуляція інших вірусів буде дуже незначною.

При цьому у відомстві не виключають другу хвилю захворюваності на грип.

"Можливо буде ще і друга хвиля, але це остаточно поки що сказати не можна. Це залежить від того, як ця хвиля завершиться", - підкреслила директор департаменту громадського здоров'я МОЗ Світлана Осташко.

Крім того, вона зазначила, що наразі закритими на карантин залишаються 4 тисячі загальноосвітніх закладів.

Щодо карантинів - динаміка у нас зараз іде позитивна, оскільки покращується ситуація в регіонах, тому відповідно відкриваються школи... Станом на неділю було закрито майже 7,5 тисяч закладів загальної освіти. На сьогодні закрито близько 4 тисяч", - підкреслила осташко.

Нагадаємо, в ході епідемії грипу в Україні станом на 9 лютого 2016 року померли 246 осіб.