ua en ru

МОЗ переніс розкриття тендеру по "швидким" на 18 жовтня

На сайті МОЗ України з'явилося повідомлення про те, що розкриття пропозицій учасників торгів на поставку в Україну партії нових швидких переносять з 10 жовтня на 18 число. Як неофіційно повідомив джерело в Мінохоронздоров'я, завдяки цьому більша кількість учасників встигнуть подати заявки, в результаті буде більший вибір конкурсних пропозицій.

"Інформацію про проведення торгів ми отримали заздалегідь і в повному обсязі. На нашу думку, для рівного доступу всіх бажаючих прийняти участь у торгах було підготовлено та забезпечено всі необхідні умови", - вважають у компанії " АІС", що займається виробництвом і постачанням швидких.

Представники автовиробника ЛАЗ відзначали, що підготовка до тендеру проведена Міністерством охорони здоров'я на високому рівні: це доводить і той факт, що ніхто з учасників торгів не скаржився в антимонопольний комітет.

Тим не менш, в МОЗ зазначають: "У зв'язку з розширенням кола потенційних учасників торгів, МОЗ України розглянуло звернення одного з потенційних учасників і вирішило внести зміни в документацію для найбільш точного відповідності цієї документації чинному законодавству". Розкриття відбудеться у п'ятницю, 18 жовтня, в 11:00.

Нагадаємо, йдеться про закупівлю Україною безпрецедентною великої партії у більш ніж 1400 швидких і реанімобілів для всіх регіонів країни, яка, на думку лікарів, дозволить вивести українську систему екстреної медичної допомоги на рівень європейських стандартів.